Mark Uilhoorn

Na een lange middelbare schoolcarrière in Den Haag en militaire dienst studeerde ik in 1993 af aan de juridische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Aansluitend heb ik gedurende vijf jaar gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Milieuschade aan de juridische faculteit van de EUR. Naast het verrichten van juridisch onderzoek en het schrijven van adviezen voor advocatenkantoren en overheden, heb ik privaatrechtelijk onderwijs gegeven en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

Daarna heb ik enkele jaren gewerkt bij werkgeversorganisatie de Nederlandse Federatie van betaald voetbalorganisaties te Rotterdam (FBO). De werkzaamheden bestonden vooral uit het adviseren aan de Nederlandse betaald voetbalclubs over het arbeidsrecht en ontslagrecht, en het voeren van arbeidsrechtelijke procedures (o.a. arbitrage).

Vanaf 1999 tot 2005 ben ik werkzaam geweest als advocaat bij middelgrote advocatenkantoren in Amsterdam en Dordrecht. Van maart 2005 tot februari 2018 heb ik deel uitgemaakt van de tweemans maatschap van een eigen advocatenkantoor in Dordrecht.

Sinds 1 februari 2018 werk ik onder de naam Advocatenkantoor Uilhoorn. Ik richt mij op het civiele recht / ondernemingsrecht voor het MKB en sta ook particulieren en instellingen bij. Mijn specialisatie is het arbeidsrecht, het ontslagrecht en de zieke werknemer. In 2005 heb ik de specialistische Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) met succes gevolgd.

Voor o.a. de (e-mail)nieuwsbrief ‘E-zine Arbeidsrecht’ / PZ Nieuws en Tips van HR Praktijk (voorheen WEKA Uitgeverij, inmiddels MindCampus) lever ik – als expert – regelmatig bijdragen met actueel commentaar op ontwikkelingen in het arbeidsrecht en het ontslagrecht.

Eind december 2018 is van mij een artikel gepubliceerd met als titel: “De invloed van persoonlijke omstandigheden bij een ontslag op staande voet wegens een bagatel-delict”, ArbeidsRecht 2018/48.  Dit artikel is genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs 2019 in de categorie Arbeidsrecht.

Ik ben o.a. lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), en de Vereniging voor Sport en Recht (VSR).

Bovendien ben ik maatschappelijk actief. Ik ben van 2006 tot 2019 o.a. secretaris geweest voor de Stichting Vrienden van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, inmiddels sinds 1 januari 2016 Stichting Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. In de periode 2009 t/m 2013 was ik lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Speciaal Onderwijs Drechtsteden e.o. (SPON), en in de periode 2013/2014 burgerraadslid voor D66 bij de gemeente Dordrecht.

Daarnaast was ik vanaf 2018 t/m juni 2020 redactielid van JOHAN (het ouderblad van het Johan de Witt-gymnasium te Dordrecht). In 2018 ben ik enige maanden docent/invalkracht bij het Da Vinci College te Dordrecht (MBO Zakelijke dienstverlening) geweest.

Sinds 2017 ben ik – inmiddels gediplomeerd (BBAT 3) – trainer/coach bij de atletiekafdeling van omnivereniging Fortius te Dordrecht en bij Triathlon Vereniging Dordrecht (TVD) gediplomeerd assistent-trainer (Triathlontrainer 1).

Gerelateerd

“Maar dat zoek je toch gewoon ff zelf uit op Internet.Toch?”